Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, göreve geldiği günden bu yana başkentlilerin hayatına dokunan uygulamalarıyla dikkat çekiyor. Bu uygulamalardan biri olan ücretsiz sıcak çorba ve ekmek dağıtımı, özellikle soğuk havalarda vatandaşların ve öğrencilerin yüzünü güldürdü. Başkentli öğrenciler, işe veya okula gitmek için sabah erken saatlerde yola çıkan vatandaşlar, Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) dağıttığı sıcacık çorba ve ekmek sayesinde güne sıcak bir başlangıç yapabiliyor. Üniversite ve hastane çevrelerinde oluşturulan 10 ayrı noktada, günlük ortalama 5 bin adet çorba ve ekmek ücretsiz olarak vatandaşlara ikram ediliyor.

Abb'nin Iç Isıtan Uygulaması, Havaların Soğumasıyla Tekrardan Başladı (1)

ASO Başkanı Ardıç’tan faiz indirimi çağrısı: “Şartlar uygun oldukça devam etmeli”
ASO Başkanı Ardıç’tan faiz indirimi çağrısı: “Şartlar uygun oldukça devam etmeli”
İçeriği Görüntüle

EYLÜL AYINDA TEKRAR UYGULANMAYA BAŞLANDI

Geçmiş yıllarda özellikle kış aylarında uygulanan bu hizmet, yaz mevsiminin kavurucu sıcakları nedeniyle bir süre ara verilmişti. Ancak Eylül ayına girilmesi ve havaların yeniden serinlemeye başlamasıyla ABB, sıcak çorba dağıtımına yeniden başladı.

Abb-31

VATANDAŞLAR UZUN KUYRUK OLUŞTURDU

Başkentlilerin yoğun olarak bulunduğu noktalardan Kızılay’da, sabah işe gitmek üzere merkeze gelen vatandaşlar ve öğrenciler, çorba dağıtım aracının önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Sıcak çorbalarını alan vatandaşlar, ister ayakta ister park banklarında oturarak çorbalarını içti. Öğrenciler ve çalışanlar, uygulamanın kendilerine sağladığı desteği memnuniyetle karşıladı.

Muhabir: KÜBRA AÇIKGÖZ