Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, Başkent’in kültür varlıkları ve tarihi mirasının gelecek nesillere aktarılmasında “Kültür Elçisi” olarak görev alacak.


    Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ile Tohumluk Vakfı işbirliğinde kültür varlıklarının gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla “Ankara Miras Kültür Elçileri Eğitim Programı” düzenledi.


TEORİK BİLGİLERİN ARDINDAN KENT GEZİSİ


     ÇEKÜL Vakfı Ankara Temsilciliği eğitimcilerinden Mimar Faruk Soydemir ve Mimar Vedat Ağca Çocuk Meclisi Binası’nda yaptıkları sunumla Ankara’nın kültürel varlıkları ve kültür mirası konularında bilgi verdi.


     Teorik bilgilerin verildiği eğitim programı soru cevap bölümünün ardından düzenlenen kent gezisine katılan Çocuk Meclisi üyeleri; Aslanhane Cami’den Ankara Kalesi’ne, Geleneksel Ankara Evleri’nden Roma Tiyatrosu’na kadar birçok tarihi mekânı yerinde inceleme fırsatı buldu.


      Mimar Faruk Soydemir ÇEKÜL Vakfı Ankara Temsilciliği olarak çocuklara yönelik programlar düzenlediklerini belirterek, “Bu kentteki kültürel mirasın, kültür varlıkların, arkeolojik değerlerin o kentte yaşayan çocuklara anlatılması, öğretilmesi ve onların da çevrelerine bu bilgileri öğretmelerini, anlatmalarını sağlamak amacımız. Ankara Kalesi’ndeki geleneksel evlerden örnekler gösterdik, Ankara evlerinin, sokaklarının özelliklerini anlattık” dedi.


     Teorik eğitimin ardından sahaya inerek Ankara evlerinin özelliklerini yerinde anlatan Mimar Vedat Ağca da şöyle konuştu:


“Genel olarak Ankara’nın geleneksel yapı sistemleriyle ilgili, evlerin konumu, kullanılan malzemeler, yapım teknikleri ve plan şemalarıyla ilgili önce teorik bilgi verdik, daha sonra da Kale içindeki evleri yerinde görmelerini istedik. Çocukların bu yaşlarda kültürel değerlerine sahip çıkmalarına yönelik bilgilendirme çalışması bu. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ve Tohumluk Vakfı’na iş birliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”