İtalyan sendikalardan İsrail’e yaptırım çağrısı
İtalyan sendikalardan İsrail’e yaptırım çağrısı
İçeriği Görüntüle

Birleşmiş Milletler’in 80. Genel Kurulu’na katılan Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, ülkesinin uzun yıllar sonra dünya sahnesinde yeniden söz aldığını vurguladı. 1967’de Nureddin el-Etasi’den sonra BM kürsüsüne çıkan ilk Suriye lideri olan eş-Şara, konuşmasında hem iç savaşın mirasını hem de yeni dönemdeki hedeflerini anlattı.

Eş-Şara, Esad rejimini “baskı, işkence ve zulmün simgesi” olarak nitelendirdi ve devrimi “iyilik ile kötülüğün savaşı” şeklinde tanımladı. “Yaklaşık bir milyon insanı öldüren, milyonlarca kişiyi yerinden eden bir rejimi geride bıraktık. Halkımız onurunu ve özgürlüğünü yeniden kazandı” ifadelerini kullandı.

Bm (2)

YAPTIRIMLARIN KALDIRILMASI TALEP EDİLDİ

Yaptırımların artık sona erdirilmesi gerektiğini vurgulayan Suriye lideri, “Bugün, yaptırımların tamamen kaldırılmasını talep ediyoruz. Çünkü bunlar hâlen halkımızı zincirlemektedir” dedi.

İsrail’in Suriye topraklarına yönelik saldırılarına da değinen eş-Şara, uluslararası topluma “yanımızda durun” çağrısı yaptı. Ülkesinin diyalog ve barıştan yana olduğunu vurgulayan eş-Şara, 1974 Kuvvetlerin Ayrıştırılması Anlaşması’na bağlılıklarını hatırlattı.

Konuşmasında uluslararası destekçilere teşekkür eden eş-Şara, özellikle Türkiye, Katar, Suudi Arabistan, ABD ve Avrupa Birliği’ni zikrederek, “Suriyelilere yardım eden, mültecilerimizi ağırlayan tüm dost ülkelere minnettarız” dedi.

Kaynak: İHA