Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bu yılki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının, geçmiş konser harcamalarıyla ilgili devam eden soruşturmanın gölgesinde gerçekleşeceğini belirterek, coşkulu bir kutlama yapılacağını ifade etti. Yavaş, "Samsun'dan ekipler geliyor, bandolar geliyor... Fener Alayı... Coşkulu bir şekilde kutlayacağız. Milli bayramları kutlamaktan vazgeçmeyeceğiz" dedi.
KAMU ZARARI NEDENİYLE SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2021-2024 dönemi konser harcamalarıyla ilgili 'kamu zararına neden olunduğu' iddialarıyla bir soruşturma başlatmış ve 26 Eylül 2025'te beş kişinin tutuklanmasına karar verilmişti. İddianamede ise 14 kişinin hapis cezasına çarptırılabileceği belirtilmişti.
Başsavcılık ayrıca, Yavaş ve Özel Kalem Müdürü Nevzat Uzunoğlu hakkında 'görevi kötüye kullanma' ve 'denetim görevini ihmal' suçlamalarıyla İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni talep etmişti.
"UMARIZ SORUŞTURMAYA GEREK GÖRMEZLER"
Yavaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı 45 dakikalık görüşmenin ardından, söz konusu gelişmeleri değerlendirerek, "Önceki müfettişler hiçbir soru sormamışlardı. Şimdi sadece denetim görevlerimize ilişkin sorular sordular. Umarız soruşturmaya gerek görmezler. Zaten eski müfettişler her şeyi incelediler ve ifade almaya bile gerek duymadılar" şeklinde açıklamada bulundu.
Özgür Özel ise, "Gökçek ailesinin bir kumpas peşinde olduğu malum. Mansur Başkan’ın hem iç denetim, Sayıştay denetimi, hem de Mülkiye müfettişlerinin denetimlerinde verebileceği hiçbir şey yok. Bu durumu değerlendirdik. Bir süredir bir araya gelmemiştik. Kendisine başarılar diliyoruz, gurur duyuyoruz" diye konuştu.
"COŞKULU BİR ŞEKİLDE KUTLAYACAĞIZ"
Yavaş, gazetecilerin "Cumhuriyet Bayramı'nda nasıl bir kutlama yapılacak?" sorusuna ise, "Samsun'dan ekipler, bandolar geliyor. Fener Alayı olacak. Coşkulu bir şekilde kutlayacağız. Bu kutlamalara yüz binlerce kişi katılıyor. İnşallah bu şekilde devam edeceğiz" yanıtını verdi.