Yeni yılın girmesi ile birlikte araç kullanıcıları da google arama motorlarında ehliyet affı hakkında araştırmalar yapmakta. Kamuoyu gündeminde geniş yer kaplayan konu hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Peki, 2024 Ehliyet Affı çıktı mı? Ehliyet Affı ne zaman çıkacak? Ehliyet Affı neleri kapsıyor? gibi soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz. İşte detaylar...

2024 Ehliyet Affı çıktı mı?

Ehliyet affı, birçok siyasi figürün gündemine oturmuş durumda. CHP'li Mustafa Sarıgül, en son olarak 2024 yılında ehliyet affının tekrar gündeme getirilmesi gerektiğini belirtmişti. Ehliyetleri geri alınamayan kişiler, çalışma imkânını kaybederek aileleriyle birlikte ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalabiliyor. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ehliyet affı ile ilgili yaptığı açıklamada, konu hakkında şu ifadeleri kullanmıştı: "Vergi dairesinde bulunan bütün borçların yapılandırılması, 2 bin liranın altındaki vergi borçlarının silinmesi, KYK borçlarının yeniden yapılandırılması, ehliyet affı ile sürücü ceza puanlarının silinmesi gibi birçok vatandaşımızı etkileyen ve ilgilendiren teklif yasalaştı" dedi.

Ehliyet Affı

Ehliyet Affı neleri kapsıyor?

TBMM tarafından onaylanan ehliyet affı düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yasal bir statü kazanacak. Ehliyet affı yasalaştığında; uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, alkol, drift ve aday sürücülük durumları dışında alınan ceza puanları, yeni yasa yürürlüğe girdikten sonra silinecek. Bunlar haricinde kalan ve ehliyetine el konulan 10 bin sürücünün, ehliyet ceza puanı dolayısıyla geri alım işlemi mümkün olacak.