9 ülkeden 71 sporcunun mücadele ettiği turnuvada, toplamda 24 Büyükusta (GM), 3 Kadın Büyükusta (WGM), 27 Uluslararası Usta (IM), 11 FIDE Usta (FM) ve 2 Kandidat Usta (CM) olmak üzere 67 ünvanlı sporcu yarışıyor.

Polatlı 1926 SK Teknik Direktörü Yılmaz'dan Transfer ve Kamp Değerlendirmesi Polatlı 1926 SK Teknik Direktörü Yılmaz'dan Transfer ve Kamp Değerlendirmesi

Ülkemizi temsil eden Büyükustalarımız Vahap Şanal, Yağız Kaan Erdoğmuş, Emre Can ile Uluslararası Ustalarımız Can Durak ve Hasan Hüseyin Çelik, turnuvada hamle yapıyor.

Genç yıldızımız Yağız Kaan Erdoğmuş, 7. Sharjah Ustalar Uluslararası Satranç Şampiyonası’nda gösterdiği üstün performansla Judit Polgar’ın 34 yıldır kırılamayan rekorunu kırarak tüm dünyada adından söz ettirmişti. 2024 Dubai Açık Satranç Turnuvası'nda da üç turun ardından tam puanla yoluna devam ediyor.

Turnuvadaki diğer Türk sporcuların durumu ise şu şekilde: GM Emre Can 2,5 puanla, GM Vahap Şanal ve IM Can Durak 2 puanla, IM Hasan Hüseyin Çelik ise 1 puanla 4. tura başlangıç yapacaklar.

ÇAĞRI ARCAKLIOĞLU

Editör: Çağrı Arcaklioglu