KYK burs sonuçları ve kredi başvuruları için herkes merak içinde. Öğrencilere Müjde İşte 2023-2024 KYK Burs Başvuru Sonuçları  Açıklandı mı? 2023-2024 KYK Burs Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?  sorularının cevabı.. KYK burs sonuçları geçen yıl 16 Aralık'ta açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son Kabine toplantısının ardından 2023-2024 KYK burs ücretlerini açıkladı. KYK burs ücretinin açıklanmasının ardından KYK burs başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih araştırılmaya başlandı.

2023-2024 KYK Burs Başvuru Sonuçları  Açıklandı mı?

KYK burs ve kredi başvurularının sonuçları henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl KYK bursları için başvurular kasım ayında başlamıştı ve sonuçlar 16 Aralık'ta açıklanmıştı. Buna göre; KYK bursu başvuru sonuçlarının bu yıl kasım ayı ortasında açıklanması bekleniyor.

2023-2024 KYK Burs Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 

KYK burs sonuçları henüz açıklanmadı. Burs başvurusu değerlendirme sürecinin başlangıcında 12 farklı devlet kurumundan alınan bilgiler, öğrencilerin burs başvurusu yaparken verdikleri bilgilerle karşılaştırılıyor. Bursun verilmesinde öğrencinin ve ailesinin ekonomik durumu belirleyici olacaktır.

 
Burs Ödemesi Hangi Durumlarda Kesilir?

• Başarısız olmayın,

• Eğitim kurumundan ayrılmak, ihraç edilmek veya en az bir yarıyıl uzaklaştırılmak,

• Vazgeçin, izin alın, kaydı dondurun, ders kaydı yapmayın

Aslı Hünel İle Gelin Evi Sinem Teke kimdir aslen nereli? Sinem Teke kaç puan aldı? Aslı Hünel İle Gelin Evi Sinem Teke kimdir aslen nereli? Sinem Teke kaç puan aldı?

• Eğitim kurumunun kapatılması,

• Bakanlığımıza bağlı yurtlardan “süresiz yurttan uzaklaştırma cezası” almak,

• Kesin mahkûmiyet durumunda öğrenci bursları sona erer.
 
KYK Bursları Ne Zaman Ödenecek?

İlk kez burs/kredi alacak olan öğrencilere, başvurdukları akademik yılın başında normal öğrenimleri sırasında ödeme yapılır. Bu öğrencilere T.C. ödemeleri her ayın 6 ila 10'uncu günleri arasında kimlik numarasının son rakamına göre yapılır.

Öğrenciler ayrıca kendilerine verilen şifreler sayesinde kredi ve burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini internet üzerinden öğrenebilmektedirler. Ayrıca öğrencilerimiz banka kartlarını da bankadan alacaklardır.

 Kyk Burs Ücretleri Ne Kadar Oldu?

2024 yılı kredi ve burs miktarları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

İşte 2023-2024 burs ve kredi tutarları:

  • Lisans öğrencileri 1250 TL'den 2000 TL'ye
  • Yüksek Lisans öğrencileri 2500 TL'den 4000 TL'ye
  • Doktora öğrencilerinin maaşı 3750 TL'den 6000 TL'ye çıktı.