Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehit Seher Yaşar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin düzenlediği 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı bugün saat 10:30’da 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı’nın akışı ise; saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Açılış Konuşmaları, Sinevizyon Gösterisi, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve İstiklal Marşı oratoryosu ve ödül töreninin ardından kapanış ile son buldu.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü Programı Polatlı’da Gerçekleştirildi (4)

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlanan programa; Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak, Polatlı Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mürsel Yıldızkaya, İlçe Jandarma Komutanı Erdal Çinar, Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdür İmralı Kaloç, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Polatlı Sosyal Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Abuzer Kalyon, AK Parti İlçe Başkanı İlhami Teke, MHP İlçe Başkanı Mehmet Aşçı, CHP İlçe Başkanı Melih Çınar, DEVA Partisi Polatlı Belediye Başkan Adayı, Sadık Serhat Uğurlı, Yeniden Refah Polatlı Belediye Başkan Adayı Yusuf Hamdemir, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katılım sağladı.

Polatlı'nın başarısı: Ankara il finalinde öğrenciler göz doldurdu! Polatlı'nın başarısı: Ankara il finalinde öğrenciler göz doldurdu!

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü Programı Polatlı’da Gerçekleştirildi (3)

KALYON: MEHMET AKİF ERSOY SIRADAN BİR ŞAİR DEĞİL

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Polatlı Sosyal Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Abuzer Kalyon açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “İstiklal Marşı birlik, beraberlik ve bütünlüğü adeta şaheseri niteliğindedir. Zor bir dönem geçiren, Osmanlı’dan Türkiye’ye dönüşü sancılı yıllarda kaleme alınmış İstiklal Marşı’nı Mehmet Akif Ersoy hangi şartlarda kaleme almaya ikna edildiği edebiyat öğretmenleri tarafından Türkçe öğretmenleri tarafından anlatılır. Mehmet Akif Ersoy sıradan bir şair değil. Tanzimant’tan Serveti Finun’a, Serveti Finundan batılılaşmayla birlikte Cumhuriyet’e değişip dönüşen bir süreçte yaşadı. Sıradan bir şair olmadığının en net kanıtı İstiklal Marşı’ndaki dizelerdir. Hepsi birbirinden anlamlı, tamamı milletimizin birliğinin, beraberliğinin, bağımsızlığının adeta sesi niteliğindedir. Tabi Mehmet Akif sıradan bir şair olmadığı için o dönemde milletimiz için bir İstiklal Marşı yazılması talebi cephede zor zamanlar yaşayan askerler için gerekli görülüyor.”

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü Programı Polatlı’da Gerçekleştirildi (2)

MEHMET AKİF ERSOY BİR KİŞİLİK ABİDESİ

“Türkiye’deki o zaman pek çok münevverin de dikkat çektiği, desteklediği bir husus. Yarışma açılıyor ama Mehmet Akif Ersoy para ödülü var diye yarışmaya katılmıyor. Bunları hepimiz biliyoruz zaten. Daha sonra bir şekilde ikna ediliyor. Bu iknadan bahsediş sebebim onun kişiliğinin en net ifadesi olmasından dolayı para ödülü için millete İstiklal Marşı yazamayacağından ısrar ediyor arkadaşları. Kazanması durumunda parayı almayacağı hususunda kendisini ikna edince yazıyor. Sonucunda bu muhteşem marş ortaya çıkıyor. O zaman verilen para ödülü de bir hayır kurumuna bağışlanıyor. Mehmet Akif Ersoy bir kişilik abidesi. Türkiye Büyük Millet Meclisinde Mustafa Kemal Atatürk’ün başkanlık yaptığı oturumda okunuyor ve ayakta alkışlanıyor. O zaman tabi İstiklal Marşı’na kısmi muhalefette var. Yani herkes aman bu muhteşem şiir anlayışında değil. Ama Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çoğunluğu bu milli marşın korunmasını istiyor. Bu alkışlar arasında bir kişi alkışlamıyor. Bu kişinin başı öne eğik, mahcup o alkışlamayanda Mehmet Akif Ersoy. Mehmet Akif’in özelliği bu. Büyük bir gurur abidesi, büyük bir edebiyatçı.”

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü Programı Polatlı’da Gerçekleştirildi (1)-1

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü Programı Polatlı’da Gerçekleştirildi (5)

HABER: KARDELEN ÇIKMAZ