1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında Ankara’da toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet vermesi, kent genelinde yoğunluğa neden oldu. İşçi bayramını yaşamak isteyen Ankaralılar, sabahın erken saatlerinden itibaren şehir merkezine akın etti.

METROLARDA ADIM ATACAK YER KALMADI

Ankara Büyükşehir Belediyesinin aldığı karar doğrultusunda EGO otobüsleri, Ankaray ve metro hatları gün boyunca ücretsiz olarak hizmet verdi. Özellikle 15 Temmuz Kızılay Milli İrade İstasyonu çevresi ve merkezi güzergahlar, kutlamalara katılmak isteyen vatandaşlarla dolup taştı.

Ankara'da Ücretsiz Ulaşım Yoğunluğu (3)

Levent Çağlancı ve Enes Işık’tan Kızılay Polatlı Şubesine ziyaret
Levent Çağlancı ve Enes Işık’tan Kızılay Polatlı Şubesine ziyaret
İçeriği Görüntüle

Ücretsiz ulaşımın etkisiyle Ankara Metrosu’nun OSB-Törekent ve Koru hatlarında ciddi yoğunluklar yaşandı. Metro vagonlarında yolcu kapasitesi aşılırken, birçok kişi istasyonlarda bir sonraki tren seferini beklemek zorunda kaldı.

Ankara'da Ücretsiz Ulaşım Yoğunluğu (2)

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI

Yaşanan yoğunluk nedeniyle metro istasyonlarında güvenlik önlemleri de artırıldı. Vatandaşlar, XR cihazlarıyla yapılan kontrollerden geçerek istasyonlara alındı. Ulaşımda zaman zaman aksamaları beraberinde getirdi.

Muhabir: ZEYNEP PAMUK