TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, yüksek enflasyon, TL'nin değerindeki istikrarsızlık, cari açık, düşük katma değerli üretim, orta gelir tuzağı ve nitelikli eleman sorununu vurguladı.

Sorunların varlığının devam etmesinin, yapısal değişikliklerin ertelenmesine ve sadece geçici çözümlerin uygulanmasına neden olduğunu belirten Özilhan, kalıcı iyileşmenin ancak üretim artışıyla mümkün olabileceğini ifade etti. Refahın adil bir şekilde dağıtılması gerektiğine de vurgu yapan Özilhan, ekonominin yaşadığı zorlukların yıllardır devam ettiğini ve gelir adaletsizliği gibi sorunların hala giderilemediğini dile getirdi.

Bakan Uraloğlu’nun tasarruf tedbiri: Açılışa 3 araçla gitti Bakan Uraloğlu’nun tasarruf tedbiri: Açılışa 3 araçla gitti

Konuşmasını sürdüren TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, ekonomik ateşin sürdürülebilmesi için rasyonel politikalara bağlı kalınması gerektiğini vurguladı. Turan, sabit gelirlilere enflasyonun etkisinin azaltılmasının önemine değinerek üretim yapısının dönüştürülmesi, verimliliğin artırılması, yüksek katma değerli üretimin desteklenmesi, beyin göçünün engellenmesi, nitelikli eğitim sorununun çözülmesi gibi adımların atılmasının kalıcı ekonomik iyileşmenin anahtarı olduğunu belirtti.

Turan, ekonominin rekabetçiliğini artırmak için kayıtdışılıkla mücadele edilmesi gerektiğini, uluslararası normlara uygunluğun sağlanması, yargının bağımsızlığının güvence altına alınması ve milli iradenin tecellisinin önemine dikkat çekti.

TÜSİAD Genel Kurulu'nda, ülkenin ekonomik geleceği ve çözüm önerileri üzerine yapılan bu konuşmalar, iş dünyası ve kamuoyunun dikkatle takip ettiği önemli gelişmeler arasında yer aldı.