Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem felaketi sonrası Türkiye genelinde tüm spor organizasyonları ertelenmişti. Bu kapsamda Polatlı Belediyespor Kadın Hentbol Takımı da maçlarına çıkamadı. Polatlı Belediyespor Kadın Hentbol Takımı deprem nedeniyle erteleme sonrası ilk maçına yarın çıkacak. Sultanların ilk rakibi Bursa Büyükşehir Belediyesi olacak.
Geçtiğimiz yıl gösterdiği üstün mücadele ile Hentbol Kadınlar 1. Lig B Grubunu şampiyon olarak tamamlayan ve bu sezon ligde sadece bir mağlubiyeti olan Polatlı Belediyespor Kadın Hentbol Takımı Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ili etkileyen deprem felaketi sonrası erteleme maçına yarın çıkacak. Temsilcimiz ertelenen ilk maça Bursa Büyükşehir Belediyespor karşısında çıkacak. Sultanlar maça mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak. Polatlı Yeni Spor Salonunda oynanacak maç saat 15.00’de başlayacak.
THF DAHA ÖNCE AÇIKLAMIŞTI
Konu ile ilgili Türkiye Hentbol Federasyonundan (THF) ertelenen maçlar ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “2022-23 Hentbol Sezonu'nda, ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle ara verilen hentbol ligleri yeniden başlıyor. Kadınlar Süper Lig 15. hafta maçları 9 Mart Perşembe günü, 16. hafta maçları ise 13 Mart Pazartesi günü oynanacak. Erkekler Süper Ligi Cemal Kütahya Sezonu'na ise 23 Mart'ta 16. hafta maçlarıyla devam edilecek. Kadınlar 1. Lig maçları 12 Mart Pazar günü oynanırken, Erkekler 1. Lig Metin Muhacir Sezonu maçları 11 Mart Cumartesi günü yapılacak.”
HEDEF ŞAMPİYONLUK
Yarın karşılaşacağı Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü maçı ile ligdeki on ikinci maçına çıkacak olan Polatlı Belediyespor Kadın Hentbol Takımı geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezonda şampiyonluğun en büyük adayı olarak sezona devam ediyor. Geçtiğimiz sezon çıktığı 17 maçta 14 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak sezonu şampiyon olarak tamamlayan Sultanlar, bu yılda Polatlı’yı gururlandırmak için mücadele ediyor. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın destekleriyle büyük başarılar elde eden Polatlı Belediyespor Kadın Hentbol Takımı ligde on birde on bir yapmak için parkeye çıkacak. Polatlı, hentbol şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Temsilcimiz ligde çıktığı ilk maçta sahasında Göktürk Gençlik ve Spor Kulübünü 29-24, ikinci maçta deplasmanda Bursa Büyükşehir Belediyesporu 37-36, üçüncü maçta Karaman Minik Atılım Spor Kulübünü 29-27, dördüncü maçta Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübünü 38-22, beşinci maçta Antalya Gazi Gençlik ve Spor Kulübünü 42-23, altıncı maçta İzmir Gençlik Hizmetleri Gençlik ve Spor Kulübünü 34-27, Aksaray Belediyesini 31-24, Eskişehir Hentbol’u 38-26, Bolu Belediyesi Spor Kulübünü 39-29 ve Cent Koleji Spor Kulübünü 34-23 mağlup etmişti. Sultanlar ligdeki son maçında Göktürk Gençlik ve Spor Kulübüne deplasmanda 39-33 yenilerek ligdeki tek mağlubiyetini almıştı. Temsilcimizin rakibi Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Sultanlar’ın iki puan önünde lider konumda bulunuyor. Sultanlar maça liderlik için çıkacak.
ON BİR MAÇTA TEK MAĞLUBİYET
Temsilcimiz ligde çıktığı ilk maçta sahasında Göktürk Gençlik ve Spor Kulübünü 29-24, ikinci maçta deplasmanda Bursa Büyükşehir Belediyesporu 37-36, üçüncü maçta Karaman Minik Atılım Spor Kulübünü 29-27, dördüncü maçta Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübünü 38-22, beşinci maçta Antalya Gazi Gençlik ve Spor Kulübünü 42-23, altıncı maçta İzmir Gençlik Hizmetleri Gençlik ve Spor Kulübünü 34-27, yedinci maçta Aksaray Belediyesini 31-24, sekizinci maçta Eskişehir Hentbol’u 38-26, dokuzuncu maçta Bolu Belediyesi Spor Kulübünü 39-29, onuncu maçta Cent Koleji Spor Kulübünü 34-23 mağlup etmişti. Son maçta da deplasmanda Cent Koleji Spor Kulübü 34-23 mağlup eden Sultanlar ligin tek namağlup takımı durumunda. Sultanlar ligdeki son maçında Göktürk Gençlik ve Spor Kulübüne deplasmanda 39-33 yenilerek ligdeki tek mağlubiyetini aldı.
RAKİP: BURSA
2021-2022 sezonunu Hentbol Kadınlar 1. Lig şampiyonu olarak tamamlayan Polatlı Belediyespor Kadın Hentbol Takımı erteleme maçlarında ilk maçına çıkacak. Sultanlar Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü karşısında liderlik maçına çıkacak. Maç yarın saat 15.00’de Polatlı Yeni Spor Salonunda oynanacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bu sezon çıktığı on iki maçta 11 galibiyet ve 1 mağlubiyet alarak ligde 22 puanla maç fazlasıyla lider konumda bulunuyor.