Dermatolog Prof. Dr. Başak Kandi'nin kim olduğu google aramalarda araştırılıyor. Prof. Dr. Başak Kandi, Tıp alanında yaptıkları ile tanınıyor. Vatandaşlar Başak Kandi'nin hayatını merak ediyorlar. Peki, Dermatolog Prof. Dr. Başak Kandi kimdir? Başak Kandi kaç yaşında nerede çalışıyor? İşte soruların cevapları...

MasterChef için geri sayım başladı! MasterChef 2024 ne zaman yayınlanacak? MasterChef için geri sayım başladı! MasterChef 2024 ne zaman yayınlanacak?

Başak Kandi kimdir?

Prof. Dr. Başak KANDİ, tıp eğitimine 1991 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başlayarak 1997 yılında tıp doktoru unvanını almıştır. Asistanlık eğitimini 1998 yılında Turgut Özal Üniversitesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı'nda tamamlayan KANDİ, 2002 yılında bu alandaki eğitimini sonlandırmıştır. Ardından, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde İmmunoloji Doktorasını yapmış ve bu alanda doktor unvanını almıştır.

KANDİ, akademik kariyerine Fırat Üniversitesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı olarak devam etmiştir. Ayrıca, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Klinik Şefi olarak görev yapmış ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanlığı yapmıştır. Liv Hospital Ankara Dermatoloji Bölümü'nde Profesör unvanı ile görev yapmıştır.

Meslektaşlarının ve mesleki kuruluşların yanı sıra Deri ve Zührevi Hastalıklar Derneği, Behçet Hastalığı Çalışma Grubu, Otoimmun Büllöz Hastalıklar Grubu ve Kozmetik Dermatoloji Grubu gibi mesleki dernek ve gruplara da üye olan Prof. Dr. Başak KANDİ, Ankara'da bulunan özel muayenehanesinde hastalarını kabul etmektedir.

KANDİ'nin uzmanlık alanları arasında sedef hastalığı, alerji, büllöz hastalıklar, mikroplara bağlı deri hastalıkları, deri tümörleri, vitiligo, ilaçlara bağlı hastalıklar, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, ağız yaraları ve apse gibi çeşitli deri hastalıkları bulunmaktadır.

Ayrıca, KANDİ'nin uyguladığı tedaviler arasında karbon peeling, terleme tedavisi, hassas deri tedavisi, seboreik dermatit tedavisi, geniş gözenek ve çukurların tedavisi, fraksiyonel lazer tedavisi, fokuslu ultrason ile yüz germe, mikro iğneleme, leke tedavisi ve cilt bakımı ile akne tedavisi gibi çeşitli yöntemler yer almaktadır