Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında önemli bir adım attı ve yeni bir yol haritası belirledi. Bu yol haritası, enerji, sanayi, ulaştırma, atık yönetimi, su kaynakları, afet riskleri, sağlık ve tarım gibi birçok sektörü ilgilendiriyor. Bakanlık tarafından hazırlanan '2024-2030 İklim Değişikliği Azaltım Stratejisi ve Eylem Planı' ile 'İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi ve Eylem Planı', önemli hedefleri içeriyor. Bu planlarla birlikte, enerjiden ulaşıma, tarımdan sanayiye kadar birçok alanda etkili adımlar atılması hedefleniyor.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ EN BÜYÜK ÇEVRESEL TEHDİT

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yapılan açıklamada, "İklim değişikliği, dünya genelinde karşılaşılan en büyük çevresel tehditlerden biri. Bu sorun, sadece bireyleri ve ülkeleri değil, tüm dünyayı olumsuz etkiliyor. Bu nedenle, bu soruna karşı kararlı bir mücadele yürütüyoruz. Strateji ve eylem planlarımızı adım adım belirliyor ve ülkemizi geleceğe hazırlıyoruz" dedi.

Bakan Özhaseki ayrıca, Türkiye'nin iklim değişikliği ile mücadele konusundaki kararlılığını göstererek Paris Anlaşması'na taraf olduğunu ve 2053 yılına yönelik 'Net Sıfır Emisyon' hedefini açıkladığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadeledeki hedeflerini güncellediğini ve emisyon azaltım hedefini yüzde 41'e çıkardığını ifade etti. Özhaseki, strateji ve eylem planlarının hazırlanmasında kamu, özel sektör, akademi ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla ortak bir çalışma yürütüldüğünü söyledi. Planların bilimsel temellere dayandığını vurgulayan Bakan Özhaseki, "Bu planlarla iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini en aza indirmeyi hedefliyoruz. Şehirlerimizi, ekonomimizi ve çevremizi iklim değişikliğine karşı dirençli hale getireceğiz" ifadelerini kullandı. 

Dünyanın en yaşlı yabani kuşu sahalara geri döndü: Flört zamanı! Dünyanın en yaşlı yabani kuşu sahalara geri döndü: Flört zamanı!

İHA