Corporate Knights’ın 20’sini yayımladığı, “Global 100” listesine, üst üste dördüncü kez giren Arçelik, dünya çapında 60’ıncı, Türkiye'de 1’inci, Dayanıklı Ev Eşyaları Endüstrisi'nde 1’inci, Dayanıklı Tüketim Sektörü’nde ise 10. sırada yer alma başarısı yakaladı. Konuya ilişkin konuşan Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, “Sürdürülebilirlik alanında tanınmış bir medya ve araştırma şirketi olan Corporate Knights’ın hazırladığı “Global 100" sıralamasında 4’üncü kez yer almamız gezegenimizi korumak için doğru yolda ilerlediğimiz mesajını verirken hedeflerimize ulaşmak konusunda da bizi motive ediyor" açıklamasında bulundu. 

Arçelik, Kanada merkezli sürdürülebilirlik konusunda faaliyet gösteren Corporate Knights adlı medya ve araştırma şirketi tarafından düzenlenen "Global 100 Dünyanın En Sürdürülebilir 100 Şirketi" listesinde bu yıl 20. kez yer buldu. Şirketin CEO'su Hakan Bulgurlu, konuyla ilgili görüşlerini paylaştı. Bulgurlu şunları kaydetti:

“Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın’’ vizyonumuzla sektörümüzde değişime öncülük ederek gezegeni korumak, yaşamı ve işimizi iyileştirmek üzere çalışıyoruz. 2050 yılına kadar tüm küresel operasyonlarımızda net sıfır emisyona ulaşma hedefi ile üretim ve ar-ge başta olmak üzere tüm süreçlerimizde karbon ayak izimizi azaltmaya, yenilenebilir enerji kurulu gücümüzü artırmaya odaklanıyoruz. Sürdürülebilirlik alanında tanınmış bir medya ve araştırma şirketi olan Corporate Knights’ın hazırladığı “Global 100" sıralamasında 4’üncü kez yer almamız gezegenimizi korumak için doğru yolda ilerlediğimiz mesajını verirken hedeflerimize ulaşmak konusunda da bizi motive ediyor.”

Diğer küresel sürdürülebilirlik hedeflerine ek olarak, Arçelik CEO’su Bulgurlu, yenilenebilir enerji dönüşümü konusunda da önemli adımlar attıklarını vurgulayarak şunları ifade etti:

“Türkiye’de Ankara, Eskişehir, Tekirdağ, Bolu ve Manisa işletmelerinde; ayrıca Tayland, Güney Afrika, Romanya ve Pakistan’daki üretim tesislerinde devreye aldığımız güneş santralleri ile GES kurulu gücümüzü 20,3 MW’a çıkardık. Arçelik işletmelerinde kurulu bu güneş enerjisi santralleri ile yıllık 24 milyon kWh’lik elektrik üretimi gerçekleştirirken 11.014 ton CO 2 e sera gazı emisyonunu önleyeceğiz. Ayrıca, Aksaray, Kayseri ve Nevşehir bölgelerindeki marjinal tarım arazilerine toplam 55 MW kurulugücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurmayı hedefliyoruz. Toplam 59,6 hektarlık alanda yaklaşık 100 bin adet güneş panelinden oluşacak santrallerde, yıllık 93 milyon kWh elektrik üretimi hedefliyoruz. Solar enerji yol haritamız kapsamında, Türkiye’de kuracağımız arazi ve çatı güneş enerji santralleri ile Türkiye işletmelerimizin elektrik tüketimlerinin %61’ini bu santrallerden karşılayacağız. 2030 yılına kadar globaldeki tüm üretim tesislerimizin yeşil elektrik kullanım oranını %100’e çıkarmayı hedefliyoruz”