Müslümanlar için önemli bir ay olan Ramazan ayında herkes birlik ve dayanışma halinde olur. Mübarek ay olan Ramazan’da cömertlik, sabır, yardımlaşma ve manevi bağlılık gibi erdemlerin pekiştirilir. Aileler, komşular ve topluluklar bir araya gelir, iftar sofraları paylaşılır ve manevi bağlar güçlenir. Birçok kişi 2024 yılında Ramazan ayının başladığı tarihi merak ederek araştırıyor. Peki 2024 Ramazan ne zaman başlıyor? Diyanet Oruç ne zaman bitiyor? Ramazan Bayramı namaz saat kaçta?

2024 Ramazan Ne Zaman Başlıyor Diyanet Oruç Ne Zaman Bitiyor (1)

Ramazan'ın başlangıcı, her yılın İslam takvimine göre belirlenir ve Hilal'in (yeni ayın) patlamasıyla başlar. Hilal'in birlikte görülmesiyle, Müslümanlar Ramazan'a dağılırlar ve oruç ibadetlerini yerine götürmeye başlarlar. Ramazan ayı boyunca, Müslümanların gün doğumundan gün bitimine kadar yiyecek, içecek ve cinsel ilişki gibi bazı dünyevi arzulardan kaçınırlar.

Ramazan ayı sadece oruç tutma ile sınırlı değildir; aynı zamanda cömertlik, sabır, yardımlaşma ve manevi bağlılık gibi erdemlerin pekiştirildiği bir dönemdir. Müslümanlar bu ayda sadaka vermek, hayır işlerinde bulunmak ve toplumlara katkıda bulunmak için fırsatlar ararlar.

2024 Ramazan Ne Zaman Başlıyor Diyanet Oruç Ne Zaman Bitiyor (4)

2024 RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Oyuncu Neslihan Aker kimdir ve nerelidir? Neslihan Aker evli mi eşi kim? Oyuncu Neslihan Aker kimdir ve nerelidir? Neslihan Aker evli mi eşi kim?

2024 yılında Ramazan ayı 11 Mart Pazartesi tarihinde başlayacak. Milyonlarca Müslüman bu tarihte ilk oruçlarını tutacak.

 Müslümanların oruçlarını geçireceği ilk gün için 10 Mart Pazar gecesini, Pazartesi’ye bağlayan gece sahura kalkacak.

2024 Ramazan Ne Zaman Başlıyor Diyanet Oruç Ne Zaman Bitiyor (3)

DİYANET ORUÇ NE ZAMAN BİTİYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığının açıkladığı imsakiye takvimine göre Ramazan ayında son oruç 09 Nisan 2024 Salı tarihinde tutulacak.

10 Nisan 2024 Çarşamba Ramazan Bayramının birinci günü olacak.

2024 Ramazan Ne Zaman Başlıyor Diyanet Oruç Ne Zaman Bitiyor (2)

RAMAZAN BAYRAMI NAMAZ SAAT KAÇTA?

10 Nisan 2024 Çarşamba Ramazan Bayramının birinci günü bayram namazı 06:49’ta kılınacak.